seizoen 2019 – 2020

11 MAART 2020

Een interessante avond. Maar…: hoe duurzaam zíjn we eigenlijk?

11 maart kwamen we ondanks Covid-19 toch bijeen in Merlet.

Na het interview met Claudia Gelissen was gastspreekster en oud Netwerklid Marjan de Bock-Smit aan het woord. Bedrijfsmatig houdt zij zich bezield en gedreven bezig met duurzaamheid. Zo kunnen consumenten nu via QR-codes exact de herkomst van diverse supermarktproducten achterhalen.

De focus lag deze avond op het gecompliceerde van duurzaamheid binnen de mode-industrie. Hoe machteloos we ons daarin voelen; onterecht, want we hebben meer macht dan we denken. Hoe gaat het daar eigenlijk achter de schermen aan toe? Wilma Groot, jarenlang werkzaam in de mode-industrie, lichtte een tipje van de sluier op.

12 FEBRUARI 2020

Op welk compliment dat je ooit kreeg, ben je het meest trots…? Een avond met Ronde Tafel Gesprekken, gezellig tijdens de maaltijd die dus wat langer duurde.

Luisteren naar elkaars antwoorden op uitstekend samengestelde, sfeer creërende vragen, zoals:
– Waar ben je het meest dankbaar voor
– Wanneer verbreek jij een verbinding
– Wat inspireert je of maakt jou ultiem gelukkig?

Lachen en – vrouwen eigen – eindeloos afdwalen, omdat een tafelgenote iets vertelt dat je nog niet van haar wist. Zelfs tijdens het aandoen van de jassen gingen de gesprekken door. Vaker doen? Dankbaar ?

8 JANUARI 2020

DAG OUD HALLO NIEUW
Ik wakker het vuur aan. .Liefst in je hart; indien nodig ook onder je voeten…

Op 8 januari begonnen we het Jaar 2020 met een lezing door Esther Jacobs met als motto: “Wakker het vuur aan, liefst in je hart. Steek energie in datgene waar je wél controle over hebt.” De vrouw achter het initiatief ‘Coins for Care’ vertelde enthousiast en uitgebreid over diverse ervaringen die ze opdeed tijdens de vele reizen die ze maakt en de workshops die ze geeft. Ze moedigde iedereen aan eens een boek te schrijven! Zelf heeft ze er reeds enige op
haar naam staan. Nieuwsgierig? Bezoek haar site.

11 DECEMBER 2019

Kerst in Oudtburgh & Souper in de Taverne

In deze kerstmaand laten we ons van onze goede, behulpzame kant zien.  We gaan ons inzetten om de bewoners van Oudtburgh te begeleiden in het maken van een mooi kerststukje. Oudtburgh is een woon-zorg locatie voor ouderen met dementie of lichamelijke beperkingen. Alle leden gaan in gesprek met de bewoners en helpen ze waar nodig met het maken van hun kerststukjes. Onder begeleiding van Margot op de piano, zingen we samen kerstliederen. Aansluitend souperen we in de Taverne voor de laatste bijeenkomst van dit kalenderjaar.

9 OKTOBER 2019

HELP, HELP, help, de reddingsbrigade ! We gaan naar Egmond

Op 9 oktober leerden we na het diner hoe de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) met 75 uitstekend opgeleide vrijwilligers – naast toezicht houden op de zomerstranden – actief is bij calamiteiten en tijdens diverse evenementen. Men verleent hulp waar nodig op het strand, in de branding en in de duinen. Het bestuur van het VNB deed ter ondersteuning van de werkzaamheden van de ERB een donatie, de leden vulden de collectebus aan als dank voor alle werkzaamheden en de boeiende avond